Ne demek?

Kaçış merdivenlerinin doğal zemine derece ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık yapılıp bu noktadan dunya eğimi 50 dereceden daha ziyade olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin tabii zemine indirilmesi olabilir bileğil ise, yerden 3 m mafevkda bitirilebilir.

Kötü geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Kötü sızmasını çelmek amacı ile kapı ve kasanın birleşim noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Ar-Ge laboratuvarımızda yangın baplarımızın kararlı testleri yapılmaktadır. Yangın baplarımızın içinde farklı malzeme ve alaşımlar kullanılarak yangına metanet sürelerinin arttırılması ile ilgili taharri ihya çkızılışmalarımız vardır. 

Bir öteki şart ise bapların kendisinin kapanabilmesidir. Rastgele bir tesir olmadan kapı kendi halinde kapanmalı ve bu kapanmayı engelleyecek kuvvetin 40 Newton’dan çokça olmaması gerekir.

 Yangın merdivenleri dâhilen yahut dışarıdan bünyelabilmektedir. Dışardan yapılan merdivenler henüz azca maliyeti ve Yangın Kapısı dünya kaybının henüz az olmasından dolayı henüz çok tercih edilmektedir.

Sızdırmaz yangın kapıları: Bu tip yangın bapları, yangın esnasında tütün ve alevlerin diğer alanlara yayılmasını önlemek midein tasarlanmıştır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın sırasında yamanın ve alevlerin geçmesini engeller.

 Buna karşılık, bu bapnın birincil amacı, yangının farklı odalar arasında yayılmasını önlemek veya ağırlatmaktır. Yangın kapısı yönetmeliğine bakarak

Yangın merdiveni kapısı tasarrufında özen edilmesi gereken unsur bapnın kapalı tutulmasıdır. Hem davranışlevinin yitirilmemesi midein hem de merdivenin sadece amacı derunin kullanılabilmesi karınin bu unsura nazarıitibar edilmelidir.

Yangın bapları, yangın sırasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Yangın kapısı montajı külliyen meraklı şekilde mimarilması müstelzim ve imalatta birinci sınıf şekilde ortaya çıdem üründe yanlışlık gestaltlmaması gereken bir anlayışlemdir.

l Yangın esnasında tutuşmaz. Sıcaklık almaz ve erimez. Kapı kolları yangın sıcaklığından kaynaklı olarak ısınmaz.

Merdivenin, mevsim şartları ve olası durumlara karşı dayanıklı olması gerekmektedir; çelik ve paslanmaz malzeme ile imal edilmelidir.

Yangın bapları yararlanma düzına bakılırsa, rengine nazaran ya da modeline göre çeşitli sınıflandırmalara tabi tutulurlar. Çok sık kullanılan benzer sınıflandırması dundaki gibidir

Mafevkda durum alan kriterlerin hepsini sağlayan binalar zaruri olarak yangın merdiveni kullanmalıdır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *